Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή πρός Ευβοική γνώμη για δημοσίευση


    Αγαπητή Ευβοική γνώμη θα ήθελα μαζί με τις φωτογραφίες να δημοσιεύσεις και δυο λόγια που σου γράφω πιο κάτω σχετικά με τον αγώνα και τις δράσεις μας.   
                                                                                                                    Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

    Σήμερα 20 φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήσαμε συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Κύμης με κεντρικά συνθήματα ''ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ''   καθώς και "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ''. 
    Η κίνηση στέφθηκε με επιτυχία και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα παρόλο που ο όλος συντονισμός έγινε πολύ βιαστικά.
Αντίστοιχη κίνηση πραγματοποιήθηκε παράλληλα και στις Δ.Ο.Υ. Χαλκίδος και Καρύστου.
   Άμεσος σκοπός μας -εκτός από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πλακάτ- είναι να αφυπνίσουμε και να συσπειρώσουμε τον λαό μέχρι να συνειδητοποιήσει τη δύναμη του και να πειστεί πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ 'αυτόν,τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ και να αναδειχθεί και εξυψωθεί το σήμα κατατεθέν του Έλληνα,το ισχυρότερο όπλο του,αυτό που όλοι οι κυβερνώντες τρέμουν. Ποιό είναι αυτό;Μα φυσικά η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
     Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε τόσο το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας,όσο και της πατρίδας μας.
     Είναι υποχρέωση όλων μας να πάψουμε να φοβόμαστε τους δυνάστες μας.
     Είναι υποχρέωση όλων μας να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα μας από σύμβολο ελευθερίας σε σύμβολο υποταγής.         
     Είναι υποχρέωση όλων μας να αποτρέψουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο.
     Είναι όμως ιερό καθήκον μας να κάνουμε χρήση του ακροτελεύτιου άρθρου του συντάγματος της πατρίδας μας(άρθρο 120) το οποίο και παραθέτω:

'Αρθρο 120:

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Κλείνοντας θα γράψω δύο λόγια για τη δράση μας.
Εδώ και λιγότερο από ένα μήνα έχουμε δημιουργήσει ένα αυθόρμητο κίνημα πολιτών περιοχής Κύμης.
Παράλληλα έχουμε δημιουργήσει και έναν τοπικό πυρήνα του  Ενιαίου Παλα'ι'κού Μετώπου(Ε.ΠΑ.Μ.),το Ε.ΠΑ.Μ. Κύμης
 Κάθε Δευτέρα λοιπόν στις 19:30 πραγματοποιούμε την καθορισμένη εβδομαδιαία συνέλευση στις κονίστρες και συζητάμε διάφορα θέματα που αφορούν είτε τον καθένα ξεχωριστά, είτε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και της πατρίδας κατ 'επέκταση και μπορεί να παραβρεθεί ο οποιοσδήποτε να ακούσει ή να κάνει τις προτάσεις του.
  Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30,στο παλαιό δημοτικό σχολείο ταξιαρχών του δήμου Κύμης-Αλιβερίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία-ενημέρωση από τον φορέα προστασίας του καταναλωτή σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών και ειδικότερα για τα δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

   Τέλος το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο ΝΕΟ δημοτικό σχολείο κονιστρών,από τον γνωστό οικονομολόγο-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη ομιλία-διάλογος με θέμα "Αίτια της κρίσης και προτάσεις εξόδου από αυτήν."
   Θα είναι μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση που θα μας λύσει πολλές απορίες,γι 'αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ΕΚΕΙ.

  Ευχαριστούμε την ΕΥΒΟ'Ι'ΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ.
                                                        
                                                                              Με εκτίμηση Κυριαννάκης Θανάσης 20/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου